sâmbătă, 28 decembrie 2013

15 lucruri pe care ar trebui sa incetam sa le facem!

Mi-a fost dat de curand sa citesc un articol extrem de important , care m-a facut sa reflectez la multe si am vrut sa-l impartasesc deoarece cred ca fiecare ar trebui sa constientizam aceste 15 "lucruri" si ar trebui cu multa vointa sa le stopam.

Sunt convinsa ca majoritatea ne regasim printre aceste randuri dar din variate motive nu ne dam seama cat de simpla si frumoasa ar putea fi viata daca eliminam aceste lucruri.

1. Inceteaza sa fugi de problemele tale! - nu putem alerga la nesfarsit de probleme sub pretextul ca scapam de ele. Cu cat alergam mai mult cu atat ne mintim mai mult!  Cel mai bine este sa ne asumam responsabilitatea pentru problemele noastre.

2. Inceteaza sa te minti pe tine si si pe ceilalti! - Nimic nu te incarca mai mult decat minciuna, atat de mult te innegreste , te orbeste si te face sa te invarti intr-un cerc din care pare imposibil sa iesi, dar NU e asa. Viata e atat de simpla fara minciuna!

3. Nu lasa frica de a face un lucru sa nu te lase sa faci acel lucru! - frica poate parea cel mai mare inamic, dar nu e asa! Da-o la o parte si fa tot ce e frumos!
4. Inceteaza sa te compari cu altii! - Fiecare este unic!
5. Inceteaza sa traiesti pentru ceva din viitor! - Traieste azi, traiesti intens, traieste frumos!
6. Inceteaza sa-i faci pe oameni sa le para rau pentru tine! - Nu te mai victimiza, nu te mai plange, nu mai vorbi despre probleme, accepta tot si zambeste mereu!
7. Inceteaza sa traiesti in trecut! - pentru a putea respira in prezent lasa bagajul trecutului la locul lui. Ia-l in mana si pune-l la locul lui! Elibereaza-te singur de ce e greu, nu astepta sa o faca altii.
8. Inceteaza sa mai lasi lucrurile pentru eternul " maine" ! -  Fa tot ceea ce iti propui AZI, ACUM!
9. Nu mai da vina pe lucrurile din jurul tau! -  Nu mai da vina pe altii sau pe alte lucruri pentru nereusite. Uita-te si unde ai gresit tu, uita-te si la faptele tale.
10. Nu-ti lasa trecutul sa te influenteze in ceea ce crezi despre altii!-  Nu lasa ca faptele din trecutul tau sau ca traumele din trecutul tau sa iti afecteze prezentul  - vezi regula 7.
11. Inceteaza sa ai asteptari de la orice inainte sa se intample! - Asteptarile intotdeauna aduc si dezamagirea.
12. Inceteaza sa cauti pe cineva perfect! - Nimeni nu e perfect, nici macar NOI.
13. Inceteaza sa fii altcineva decat TU ! - Fii TU , nu fi ce vor altii!
14. Nu fixa puncte in trecutul tau la care sa te rezumi in prezent! Nu lasa esecurile trecutului sa influenteze reusitele prezentului!
15.  Inceteaza sa citesti si incepe sa FACI! - Gata cu cititul, e momentul sa actionam, sa zambim si sa ne facem viata frumoasa si usoara!



Un comentariu: