luni, 11 noiembrie 2013

Amalgam de sentimente

Ne nastem atat de inocenti precum inocenta fiecarei flori.Ne nastem atat de optimisti si de plini de viata, doritori sa exploram noul , frumosul, iubirea, prietenia. Totul pare atat de simplu, atat de frumos. Dar parca cand ne infruntam cu realitatea toate aceste lucruri frumoase tind sa dispara.

Unde e prietenia? Unde e prietenia cand intervin orgoliile si invidia si rautatea? Unde e prietenia cand intervine doar interesul? Am uitat oare atat de tare frumusetea si puritatea unei prietenii? Cat e de bine cand stii ca e cineva langa tine care te intelege, care rade cu tine, care e acolo si cand iti este rau, nu doar la bine. 

Unde e iubirea neconditionata?Oare stim intr-adevar ce e iubirea neconditionata? Am auzit zilele trecute niste pareri masculine care mi-au zgariat timpanele: " Cum sa ma tin de mana pe strada cu iubita mea?" , " Cum sa o sarut in public?" , " De ce sa ma manifest in public cand e ceva privat?". Oameni buni, ce e cu aceste " principii"? Te tii de mana cu iubita ta pe strada pentru ca asta simti, pentru ca este o dovada de iubire, o saruti pentru ca asta simti. Cand simti ceva frumos , cand iubesti NU exista limite, NU exista asa-zisul "public", NU exista rusine, NU exista orgolii. Cand iubesti esti mandru, esti fericit si te umpli de iubire la fiecare pas pentru ca asta iti da viata, fericire, bucurie , zambete si tot ce este mai frumos. Gata cu teatrul acesta ieftin ca de ce sa ma MANIFEST in public. Pai e o rusine ca iubesti? E o rusine ca iti saruti iubita?Rusinoasa este aceasta gandire si trist este faptul ca atunci cand intervin aceste "principii" acolo NU exista iubire!

Unde e libertatea?Unde e libertatea si increderea pe care i-o oferim aproapelui nostru?Lumea nu mai stie sa aiba incredere in copii, intr-o relatie profesionala sau de iubire, prietenie. Fara incredere nu se poate realiza nimic.Prietenul, copilul, iubitul, iubita NU sunt proprietatile noastra si nici noi la randul nostru ale lor. Trebuie sa iubim NECONDITIONAT, sa oferim incredere, libertate, sprijin, caldura. 

Unde e tot ce e frumos? De ce mereu trebuie sa ne pierdem in problemele trecatoare? De ce nu ne putem toti usura vietile si sa ne bucuram de ce e frumos? Atatea intrebari, iar raspunsurile sunt atat de simple...totul vine din inima, totul poate fi frumos....dar suntem atat de blocati! Putem , putem orice daca vrem! Haideti sa facem o lume mai buna!