joi, 4 septembrie 2014

Dragostea - o realitate frumoasa sau dureroasa?



Am asistat de curand la povestea de viata a unei doamne. M-a impresionat foarte tare si am realizat ca din pacate nu este singura care a trait o drama.

Pasind timid in mrejele adolescentei o tanara doamna s-a indragostit de un tanar si fermecator baiat. Parea totul atat de frumos la inceput, dar nu dupa mult timp a inceput sa se umbreasca tot. Tanarul baiat a inceput sa isi arate adevarata fata, sa se inece in niste vicii precum bautura, femei, nopti pierdute. Gingasa fiinta, inocenta si fara experienta in astfel de situatii a ales sa mearga inainte in viata alaturi de acest domn, a facut si copii cu dansul si calvarul continua pe zi ce trecea. Bautura i-a innegrit mintea acestui om, a ajuns sa isi loveasca femeia, sa o insele, sa isi loveasca si copiii. Aceasta doamna a ales sa ramana si sa suporte tot acest calvar pentru copii, dar copiii au crescut, si-au facut familiile lor si au plecat din casa parinteasca normal. Si atunci? Ea a ales sa ramana in continuare cu acest om care o viata intreaga nu a stiut ce este iubirea, respectul, intelegerea, armonia.

M-a marcat si m-a cutremurat aceasta poveste. Cum pot fii barbatii in halul acesta? Serios!
Sa ai langa tine un suflet pur si efectiv sa-l batjocoresti...cum? De ce? Este strigator la cer faptul ca atatea femei accepta tot felul de situatii si relatii pentru copii. Da stai impreuna cu un monstru pentru copii si ce le arati acelor copii, ce educatie le oferi? Scandaluri, batai, jigniri, tensiune....of...as vrea sa pot face ceva si de aceea incerc sa imi exprim macar parerea.

In trecut nu erau cum sunt acum carti de dezvoltare personala, cursuri, psihoterapeuti si chiar daca exista din pacate foarte multa lume este reticenta. Este stupid sa crezi ca daca te dezvolti personal sau daca alegi sa mergi la psihoterapeut esti nebun. Cat de imatur sa fii sa crezi asa ceva? Sa ai solutii la probleme si sa le refuzi. Astea sunt persoanele pline de orgoliu, care nu se stiu respecta , care nu se stiu iubi. Imi pare rau de femeile care stau si indura o viata de iad, imi pare rau de barbatii care sunt orbiti de vicii. E o mare minciuna in care se scalda multe cupluri din trecut si prezent , e o viata de complacere si autodistrugere.

Of! E atat de frumoasa viata, e atat de frumoasa iubirea, e atat de frumos sa fii indragostit/a, e atat de frumos sa cladesti lucruri frumoase cu persoana iubita, e atat de frumos sa zambesti, sa oferi afectiune, sa oferi caldura, intelegere, dragoste, armonie, e atat de frumos sa fie prezenta galagia dragostei si linistea sufletului, e atat de frumos sa nu fii stresat, incarcat, e atat de frumos sa te bucuri de viata si sa lasi trecutul. Atata timp cat atarnam in trecut niciodata nu vom putea gusta savoarea vietii, nu vom stii ce inseamna sa traiesti cu adevarat. Trebuie sa lasam bagajul trecutului la locul lui si sa ne urcam in trenul prezentului care ne va duce spre un viitor frumos.

Mi-e mila de persoanele care aleg sa se autodistruga si sunt prea slabe sa faca ceva pentru ele. Sa ai ocazia, sa ai ingredientele sa faci ceva pentru linistea ta si sa refuzi e de-a dreptul demn de mila. E o prostie atat de mare sa inaintezi in viata si sa nu fii deschis la evolutie, la o continua dezvoltare. M-am saturat sa aud mereu aceiasi fraza : "Pai are o varsta, cum sa se schimbe?". Cam cata lasitate poate exista in aceasta fraza? Doamne! Deci daca ai o anumita varsta, nu mai poti evolua, nu mai poti schimba raul, nu mai poti elimina stresul, nu mai poti sa te detasezi de batai si inselaciuni??

Din pacate asa este viata. Din viata fac parte si oamenii puternici si oamenii lasi. Bravo oamenilor puternici care stiu ce isi doresc, care sunt echilibrati, care nu sunt stresati, care stiu sa gestioneze situatiile intr-un mod care sa le aduca armonie lor, ca stiu ce inseamna sa se respecte si atunci ii respecta pe toti din jurul lor. Bravo oamenilor puternici care se iubesc si astfel iubesc si pe cei din jurul lor! Bravo oamenilor puternici care emana bunatate, caldura, afectiune si iti umplu sufletul numai de zambete!

Mila oamenilor slabi ce se ineaca intr-o viata stresanta, sunt orbiti de orgoliu, sunt inecati de probleme (care oricum se rezolva, dar se creeaza o adevarata drama pe baza lor)! Mila oamenilor slabi  care stiu ce vor, dar le este frica sa faca ceva pentru asta! Mila oamenilor slabi care nu stiu ce e respectul de sine, iubirea de sine si astfel dau persoanelor din jur tot ce e mai urat crezand in mintea lor si mintindu-se ca ofera iubire si respect cand ei habar nu au ce sunt acestea! Mila oamenilor slabi pentru ca se mint pe ei si astfel stau intr-o viata plina de minciuna! Mila oamenilor slabi ca le putrezeste sufletul in interior si nu se stiu bucura de viata, nu stiu zambi, nu stiu iubi cu pasiune, nu stiu ca viata e facuta sa fie traita intens, ca problemele sunt trecatoare si fac parte din viata, ca zambind si fara stres poti trece prin tot, DACA VREI! Mila femeilor slabe ce accepta bataia, minciuna, inselaciunea pentru un pretext de genul "copii"! Mila barbatilor slabi care daca vor altceva nu au curajul sa se exprime si se ineaca in vicii! VICIILE SUNT DOAR PENTRU OAMENII SLABI!!O persoana puternica va stii sa spuna NU , va stii sa se impuna intr-un mod elegant, va stii sa traiasca in armonie si liniste interioara, va stii sa nu se streseze!

Asa ca este alegerea fiecareia sau fiecaruia cum doreste sa isi traiasca viata.
Multumesc persoanelor importante din viata mea care mi-au aratat si m-au calauzit, invatandu-ma cat este de frumoasa viata. Multumesc persoanelor care imi completeaza fericirea, armonia, dragostea! Multumesc experientelor datorita carora am invatat si am vazut cat de slabe pot fi unele persoane, ce inseamna sa nu te respecti, ce inseamna sa nu te iubesti, ce inseamna sa nu apreciezi ceea ce ai.

Asa ca dragii mei iubiti intens, traiti intens, zambiti ! Inspirati bunatatea, expirati raul, minciuna, viciile, orgoliul si tot ce este negativ in voi! Cu un zambet umpleti inima oamenilor din jur, cu o viata linistita ii linistiti pe cei din jur, fara stres e o viata de vis!E o realitate, nu o utopie! Totul este posibil daca exista vointa!Daca te umpli de mandrie prosteasca, de orgoliu copilaresc atunci acestea sunt singurele lucruri care te vor intuneca in loc sa te lumineze, te vor cobori in loc sa te urce!

Deci, in concluzie dragostea este incredibil de frumoasa pentru cine o lasa in suflet si pentru cine isi umple sufletul de ea, iar dragostea este incredibil de dureroasa daca nu o ai in suflet si daca alegi sa stai sa induri toate rautatile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu